Vi danskere har generelt et alt for stort madspild som koster os alt for mange penge hvert år…. Med den viden i baghovedet, udførte mig og mit team et etnografisk research i udvalgte supermarkeder, for at observere danskernes indkøbsvaner og finde frem til forskellige tendenser hos forbrugerne.
Efterfølgende blev der udført observation på udvalgte danskere ved hjælp af cultural probes analysemetoden, hvor brugerne skulle skrive dagbøge og tage billeder af deres indkøbs- og madvaner i en defineret tidsperiode.
Resultaterne af analyserne viste, at vi danskere stadig har et større problem med madspild. Enten fordi vi handler for meget mad som vi ikke får spist, eller vi ikke har styr på holdbarhedsdatoerne, så maden ikke bliver spist idéen disse overskrides. Andre gange blev der handlet mad ind, som de havde i forvejen, fordi der ikke var styr på hvad der lå bagerst i køleskabet.
En app der kan hjælpe med at give overblik hvor meget og hvilket mad du har liggende i køkkenet, hvor længe det kan holde sig, hvilke madretter du kan lave ud af det, samt hvornår det er på tide at handle igen.
App’en indeholder følgende:
06/08/2012